söndag 7 oktober 2012

Handgjorda gardinstänger och en låg skänk inhandlat

Fantastiskt fint väder denna helg. Under lördagen gav vi oss ut på jakt efter gardinstänger och en kista. Vi började med att leta kista i antikboden vid Östanå färjeläge. Kistor fanns det men ingen som vi hade tänkt. Här stod dock något annat. En gammal låg skänk kanske man kan kalla den. Den är tillverkad i ek. Antagligen kring 1920-talet i England enl antikhandlaren. Det blev såldes ingen kista till stugan. Utan denna fick fylla den platsen. Men det känns helt rätt.

Vi åkte sedan vidare till Wira bruk och konstsmidesbutiken med Wägerths konstsmide. Här finns det fina handtillverkade saker. Vi bestämde oss för att köpa tre gardinstänger och fästen till dessa.

Svarta skruvar ingick i köpet så det är bara att montera.
En snabb montering visar på att det var ett lyckat köp. Synd bara att jag inte inhandlat tyget så att även det hade kunnat fixats denna helg. Men då får jag möjlighet att sy nästnästa helg istället.

Kommande helg blir det tyvärr inget pysslande med stugan utan jag skall till värmlandsskogarna den helgen. Där undangömt i ett skjul står det en gammal hästvagn och väntar på att hämtas. Farfar skall ha ropat in den på auktion för den otroliga summan 5 kr. Det var ett tag sedan förstås. Nu får vi hoppas att den är i tillräckligt bra skick. Tänkte inte ha den att åka i. Utan tänkte ställe den på tomten som utsmyckning. Ungefär som denna vagn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar